Herinneringen om houvast aan te hebben...

Waarom afscheidsfotografie?

Tijdens het leven zijn er veel mooie en dierbare herinneringen. Maar er zijn ook momenten van afscheid die bij het leven horen. In die tijd van verlies en verdriet gaat er veel langs je heen. Nabestaanden regelen heel veel praktische zaken en alles loopt veelal zoals gepland. Het is altijd een wonder hoe dergelijke ingewikkelde en emotionele zaken toch gestructureerd lopen. Na een afscheid is er ook van alles te regelen en in de loop van de tijd blijft uiteraard de herinnering en vaak ook nog de emoties. Het is vaak een enorme steun als er tijdens het afscheid foto’s zijn genomen. Foto’s van de plechtigheid, de gasten, de omgeving. Om later nog eens tevreden met andere dierbaren naar te kijken. Heel waardevol.

Liefdevol en troostrijk vastgelegd

Afscheidsfotografie of ook wel rouwfotografie, is fotografie met gevoel. Een hand op de schouder, een knuffel van het kleinkind of een tekening op de kist. Maar ook een traan en een lach. Mooie voorbeelden van momenten die waardevol zijn.

Discreet

Een uitvaart is een intiem moment, ik beschik over apparatuur waarbij ik op gepaste afstand kan blijven en zonder dat iemand er last van heeft dat ik de momenten vastleg met mijn camera. Vooraf spreek ik uiteraard door wat er wel en niet gefotografeerd kan en mag worden.

Afscheid in de tijd van Corona

Extra ingewikkeld en triest. In de tijd van Corona is het niet mogelijk dat iedereen persoonlijk afscheid kan nemen. Iedereen moet afstand houden. Toch vinden nabestaanden, vrienden en familie mogelijkheden om afscheid te nemen door bijvoorbeeld een erehaag te vormen langs de weg naar de plechtigheid toe. Maar juist in deze tijd en met deze beperkingen is er meer belangstelling om er eigenlijk toch meer ‘dichtbij’ te zijn. Een fotoreportage kan dan extra waardevol zijn om te delen met belangstellenden.

Wil je meer weten? Bel me gerust om de mogelijkheden af te stemmen.